Tesla heeft het woord 'Autopilot' en een term voor 'zelfrijdend' van zijn Chinese website verwijderd, nadat de functie een rol speelde bij een auto-ongeluk.

Dat meldt Reuters. Het ongeluk werd veroorzaakt doordat de Tesla-sensoren een geparkeerde auto niet in de gaten had. Daardoor botsten de voertuigen op elkaar. Er waren geen gewonden, maar beide auto's zijn beschadigd.

Volgens de automobilist van de Tesla werkt de zelfrijfunctie niet zo goed als het bedrijf beweert. Consumenten zouden daarom worden misleid.

Op de Chinese website van Tesla is de Chinese term voor 'zelfrijdend' vervangen met de Chinese term voor 'gedeeltelijk zelfrijdend'. Het woord 'Autopilot', waarmee Tesla zijn zelfrijfunctie profileert, is niet meer op de site te vinden.

Het is het eerste significante ongeluk in China met de Autopilot-functie, die zich volgens Tesla nog in een testfase bevindt. In de Amerikaanse staat Florida vond eerder dit jaar een dodelijk ongeluk plaats met de zelfrijfunctie. Tesla wordt sindsdien door meerdere instanties onderzocht.

Video: Autorit met 'zelfrijdende' functie Tesla gaat bijna mis