Kobo komt met nieuwe waterdichte e-reader

Kobo komt binnenkort met een nieuwe waterdichte e-reader, de Aura One. Met een schermdiagonaal van 7,8 inch is het apparaat een stukje groter dan de 6,8 inch van de voriga Aura-e-reader. 

De nieuwe e-reader van Kobo is nog niet officiëel gepresenteerd, maar werd door het Nederlandse warenhuis Wehkamp per ongeluk online gezet. Inmiddels is de pagina weer uit de lucht.

De Aura One heeft een e-inkscherm met een resolutie van 1872 bij 1404 pixels, met een pixeldichtheid van 300 pixels per inch (ppi). Het apparaat weegt 252 gram en is 6,9 millimeter dik. De e-reader heeft 8GB opslaggeheugen en kan volgens de fabrikant een maand doen op één volle acculading. 

Het is niet de eerste waterdichte e-reader, de vorige Aura-e-reader van Kobo kon namelijk ook al tegen water. Wel is die waterdichtheid verbeterd; waar de vorige Aura nog een half uur lang maximaal één meter diep onder water kon, kan de nieuwe Aura tot twee uur lang een diepte van twee meter aan. Ook hoeft de USB-poort niet worden afgeschermd met een klepje.

Het is nog niet bekend wanneer de Aura One wordt gelanceerd. Kobo-CEO Michael Tamblyn hintte eind juli wel al op een lancering medio augustus. De e-reader zal in Nederland 229,99 euro kosten. 

Lees meer over:
Tip de redactie