SpaceVR heeft een overeenkomst gesloten met SpaceX om in 2017 een virtualreality-camera te lanceren. Het bedrijf richt zich op het in een baan om de aarde brengen van een camera die in virtual reality kan opnemen.

Dat zal gebeuren met een herbruikbare Falcon 9-raket die in de zomer van 2017 moet vertrekken voor een bevoorradingsmissie naar het internationale ruimtestation ISS. Vanuit het ISS wordt de satelliet dan in een lage baan om de aarde gebracht.

SpaceVR probeerde in 2015 een half miljoen dollar op te halen. Het bedrijf wilde een installatie van twaalf camera's naar het ISS sturen om 360-gradenvideo's op te nemen. Dat mislukte, waarop het bedrijf zijn doelen bijstelde en om 100.000 dollar vroeg.

In april van dit jaar maakte het bedrijf vervolgens bekend dat het een investering van 1,25 miljoen dollar had gekregen. Daarmee heeft SpaceVR een kleine satelliet uitgerust met twee camera's die volgens het bedrijf "'s werelds eerste virtualrealitycamerasatelliet" is. 

Het uiteindelijke doel is om VR-video te gaan livestreamen vanuit de ruimte. Dat moet dan met een abonnement te bekijken zijn en gebruikers het gevoel geven dat ze daadwerkelijk in een baan om de aarde zweven.