Skully, een bedrijf dat bijna 2,5 miljoen dollar ophaalde met een crowdfudingcampagne voor een slimme motorhelm, is failliet. De helm wordt niet meer gemaakt en mensen die 1.399 dollar of meer ervoor betaalden krijgen hun geld mogelijk niet terug.

Dat schrijft Skully op de Indiegogo-pagina waar het geld werd opgehaald.

"In de afgelopen weken heeft ons managementteam hard gewerkt om extra kapitaal op te halen, maar onvoorziene uitdagingen en omstandigheden buiten onze controle maakten dat onmogelijk", aldus het bedrijf in een verklaring.

Het bedrijf zegt "verwoest en zeer bedroefd" te zijn vanwege de situatie. "We realiseren ons dat er veel onbeantwoorde vragen zijn en dat dit een vervelende situatie is. Dat spijt ons werkelijk zeer."

Skully beloofde een slimme motorhelm te ontwikkelen met een zogenoemd 'heads-up display', een transparant scherm voor de ogen van de drager. Daar zou informatie over de reis te zien zijn, naast beelden van een achteruitkijkcamera.

De crowdfundingsite Indiegogo biedt kopers geen garantie in het geval van faillissementen of mislukte ontwikkeling van een product. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat backers van het project het aankoopbedrag terugkrijgen. Wel kunnen ze na het faillissement nog een claim indienen, al is onduidelijk hoeveel geld er dan nog over is voor restituties.