Fitnesstrackerfabrikant Fitbit zag zijn winst het afgelopen kwartaal fors omlaag schieten, terwijl de omzet naar verwachting presteert.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend bij de onthulling van zijn kwartaalcijfers over april, mei en juni.

De winst bedroeg het afgelopen kwartaal 6,3 miljoen dollar (5,6 miljoen euro) voor Fitbit, ruim 64 procent lager dan de winst van 17,7 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) vorig jaar.

Fitbit draaide in dat kwartaal een omzet van 586 miljoen dollar (523 miljoen euro). Die omzet steeg met 46,5 procent ten opzichte van de 400 miljoen die het bedrijf vorig jaar in dezelfde periode omzette, maar is wel naar verwachting van het bedrijf en beursanalisten.

​Forse investeringen

Fitbit verkocht in het tweede kwartaal 5,7 miljoen apparaten. Nieuwe smartwatch Blaze en fitnesstracker Alta droegen in het tweede kwartaal voor 54 procent bij aan de omzet.

Fitbit wijst zijn winstdaling toe aan een groeiende investering in zijn productontwikkelingen en marketing.

Waar Fitbit in het tweede kwartaal van 2015 nog 30 miljoen dollar in research en development investeerde, was dat afgelopen kwartaal 79,9 miljoen dollar. De kosten voor marketing stegen van 69 miljoen in 2015 naar 118 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Voor het derde kwartaal verwacht Fitbit een omzet van tussen de 490 en 510 miljoen dollar.