Philips brengt een smartwatch met een scherm van e-papier op de markt. Het apparaat is gericht op het voorkomen van ziektes door het stimuleren van activiteit.

De Health Watch kan net als veel concurrenten statistieken bijhouden over het aantal stappen en het slaappatroon van de drager. Ook worden automatisch activiteiten als hardlopen en fietsen geregistreerd.

Daarnaast bevat het apparaat een hartslagmeter en belooft Philips om met bijbehorende software onder meer het aantal verbruikte calorieën te berekenen.

Philips richt de wearable op mensen die risico lopen om gezondheidsproblemen te ontwikkelen, bijvoorbeeld mensen met een te hoge bloeddruk. In de bijbehorende Philips Health-app kunnen zij gezondheidsdoelen invoeren en hun voortgang bijhouden.

De Health Watch kan communiceren met andere slimme gezondheidsgadgets van Philips, waaronder een weegschaal en oorthermometer. In de VS gaat het horloge 250 dollar kosten. Het is onduidelijk of de smartwatch ook in Nederland op de markt komt en tegen welke prijs.