Nest presenteert slimme bewakingscamera voor buitenshuis

Nest, een zusterbedrijf van Google dat vooral bekend is door zijn slimme thermostaat, presenteert donderdag een slimme bewakingscamera voor buiten.

De Nest Cam Outdoor is een kleine, ronde camera die buiten gemonteerd kan worden en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Net als de reguliere Nest Cam voor binnen, is het buitenmodel voorzien van slimme software.

Die software herkent mensen en objecten, en gebruikers kunnen de camera zo instellen dat die beelden opslaat of een notificatie stuurt als er iemand op een bepaalde plek komt. De camera kan mensen onderscheiden van bijvoorbeeld katten, met behulp van algoritmes van Google.

Voor het gebruik van alle functies moeten gebruikers een abonnement op de dienst Nest Aware nemen. Dan slaat de camera beelden continu op, en zijn die tien of dertig dagen terug te kijken. Zo'n abonnement kost 10 of 30 euro per maand.

De camera heeft ook een speaker en microfoon, zodat gebruikers zelfs als zij niet thuis zijn via hun smartphone met bezoekers kunnen spreken. Daarnaast heeft de camera nachtvisie. De Nest Cam Outdoor kan worden verbonden via wifi, en hoeft enkel op de elektriciteit te worden aangesloten.

De camera kost net als het binnenmodel 199 euro, en is binnenkort in Nederland beschikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie