Delfts studententeam presenteert prototype supersnelle Hyperlooptrein

Het team van de TU Delft dat de tweede plek in de SpaceX-Hyperloopwedstrijd behaalde, presenteert donderdag de capsule die op het testterrein de strijd aan gaat binden met de Hyperloopcapsule van hoofdprijswinnaar MIT.

De Hyperloop is een snelle magneettrein die door een vacuümbuis beweegt. Door deze buis is er weinig sprake van luchtweerstand, zodat de trein zeer hoge snelheden kan bereiken. Het ontwerp van TU Delft moet een snelheid van 1.000 kilometer per uur halen.

Ruimtebedrijf SpaceX schreef de wedstrijd uit en bouwt een testtraject van anderhalve kilometer naast het hoofdkantoor in Californië. De Delftse testcapsule is een prototype op halve schaal. De capsule is 4,5 meter lang, 1 meter hoog en moet op het testtraject een snelheid van 400 kilometer per uur kunnen bereiken.

Het verschil in de ontwerpen zit hem in de manier waarop beide teams hun capsules willen laten remmen. TU Delft gebruikt een rem- en stabilisatiesysteem op basis van permanente magneten. MIT gebruikt voor het stabilisatiesysteem elektromagneten, en voor het activeren van de remmen een hydraulisch systeem in plaats van een elektrisch systeem zoals in het Delftse ontwerp.

Aan het eind van de zomer zullen de capsules van MIT en de TU Delft het tegen elkaar opnemen.

Lees meer over:
Tip de redactie