De gemiddelde betaalde prijs voor wearables is in het afgelopen jaar met 50 procent gestegen. 

Dat melt Futuresource Consulting op basis van eigen onderzoek. Daarbij heeft de onderzoeker gemiddelde wearableprijzen van het eerste kwartaal van 2016 vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2015.

Mensen zijn inmiddels bereid om gemiddeld 218 dollar te betalen voor een wearable, omgerekend ongeveer 190 euro. De wearablemarkt zou 133 procent meer omzet opleveren, omgerekend bijna 6 miljard dollar (5,3 miljard euro) in een jaar.

Het grootste deel van de wearable-industrie zou worden beheerst door Fitbit en Xiaomi, die gezamenlijk 70 procent van de markt in handen heeft volgens de onderzoekers. Gezondheidstrackers zijn over het algemeen het populairst  en werden 11 procent meer verkocht in het afgelopen jaar.

Volgens de onderzoekers is de Apple Watch te danken voor de groei van de wearablemarkt. Mogelijk is het Apple-horloge ook de reden waarom er gemiddeld meer wordt betaald voor een wearable: de Apple Watch is een relatief dure smartwatch, met een gouden model dat voor duizenden euro's wordt verkocht.