Hyperloop One, een van de bedrijven dat werkt aan de ontwikkeling van het supersnelle vervoersmiddel Hyperloop, gaat onderzoeken of het in Moskou mogelijk is om het futuristische transportnetwerk op te zetten. 

Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met het bestuur van de stad en Summa Group, het bedrijf van de Russische miljardair Ziyavudin Magomedov, zo meldt de Wall Street Journal

Hyperloop One zegt te gaan onderzoeken of het mogelijk is om de Hyperloop te verbinden aan het huidige transportnetwerk van Moskou. Volgens Shervin Pishevar, de medeoprichter van Hyperloop One, kan het transportsysteem de reis naar de buitenwijken van Moskou verkorten naar "een fractie van wat het nu is".

Uiteindelijk wil het bedrijf ook een vrachtroute bouwen van China naar Europa, aldus Pishevar. Containers zouden zo binnen een dag van Azië naar Europa kunnen worden vervoerd.

Elon Musk

Het idee van de Hyperloop is afkomstig van Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla. Hij schreef een whitepaper over deze snellere trein, waarna hij andere bedrijven de gelegenheid gaf om hier aan te werken. 

Hyperloop One is één van de bedrijven die de snelle trein wil bouwen. De startup stond tot voor kort nog bekend als Hyperloop Technologies, maar veranderde van naam vlak nadat er 80 miljoen dollar aan investeringsgeld werd opgehaald. Het bedrijf wil mogelijk ook Helsinki en Stockholm met een Hyperloop verbinden.

SpaceX organiseerde eerder een wedstrijd, waarbij bedrijven hun ideeeën voor een Hyperloop-trein konden insturen. Een team uit Delft bereikte daarbij de tweede plaats.