Fitbit voegt 'slaapschema' toe aan smartphone-app

Fitnesstrackermaker Fitbit heeft een functie aan de smartphone-app toegevoegd waarmee gebruikers hun slaapactiviteit kunnen inzien. Gebruikers kunnen hun slaapschema en gezondheid daarmee verbeteren.

De functie is onderdeel van een update voor de Fitbit-app voor iOS, Android en Windows, maakt het bedrijf maandag bekend. De update is vanaf maandag te downloaden.

Om hun slaapactiviteit te volgen, moeten gebruikers wel hun fitnesstracker omhouden tijdens het slapen. Doel is om een consistent slaappatroon te krijgen. Dat is volgens wetenschappers beter voor de gezondheid.

Gebruikers kunnen in de app doelstellingen zetten voor het aantal uur slaap dat ze in een nacht willen krijgen. De app berekent wanneer de gebruiker dan het best kan gaan slapen en opstaan, om geleidelijk het doel te halen.

Via de app kan slaapgeschiedenis worden ingezien. Ook is het mogelijk om een stil alarm te zetten. In plaats van een geluid, wordt de drager dan gewekt door trillingen in de fitnesstracker.

Wetenschappers

Voor het maken van de nieuwe app-functie heeft Fitbit samengewerkt met slaapwetenschappers. Volgens de experts zijn mensen die gemiddeld 7 tot 9 uur per nacht slapen, minder zwaar zijn dan mensen die 3 tot 4 uur nachtrust hebben.

Ook kan het verbeteren van een slaappatroon de kans op hart- en vaatziekten en suikerziekte verkleinen.

Lees meer over:
Fit
Tip de redactie