Augmented-realitybril van Magic Leap voor het eerst getoond in patent

Augmentedrealitybedrijf Magic Leap heeft voor het eerst het ontwerp van zijn AR-bril uit de doeken gedaan in een patent.

Magic Leap, dat investeringen ontving van onder meer Google en Warner Brothers, bracht tot dusver weinig naar buiten over zijn bril. Daar is verandering in gekomen door het patent dat het bedrijf nu is toegewezen. 

Het apparaat van Magic Leap (zie foto) heeft meer weg van een helm dan een bril, met aan de voorkant een soort skibril bevestigd. Over de precieze specificaties van de augmentedrealityhelm is nog altijd weinig bekend. 

Augemented reality onderscheidt zich van virtual reality door het computergegenereerde beeldmateriaal te mengen met de daadwerkelijke realiteit. Waar je je bij virtual reality dus in een andere wereld waant, worden er bij augmented reality dus juist dingen toegevoegd aan je omgeving. Microsoft deed eerder een soortgelijke bril uit de doeken; de Hololens.

Hoewel het daadwerkelijke apparaat nog nooit eerder is getoond, zette Magic Leap wel al een demofilmpje online dat een idee moet geven van hoe het is om de bril op te hebben. 

Zo moet de wereld er met Magic Leap uitzien:

Lees meer over:
Tip de redactie