Microsoft laat andere bedrijven HoloLens-apparaten bouwen

Microsoft opent het Windows Holographic Platform voor andere ontwikkelaars. In de praktijk betekent dat dat andere bedrijven het besturingssysteem kunnen gebruiken voor hun eigen VR- en augmentedrealitybrillen.

De HoloLens van Microsoft beschikt over een transparant scherm, waardoor beelden voor de gebruiker binnen de echte wereld worden geprojecteerd, bijvoorbeeld op muren en tafels.

Het apparaat is nog niet te koop, maar in maart kregen wel de eerste ontwikkelaars de bril in handen. Een consumentenversie "kan van ons komen, of van een partner", aldus Windows-baas Terry Myerson, schrijft Engadget.

Microsoft hoopt met HoloLens net als met zijn Surface-apparaten andere bedrijven te inspireren en zo een hele nieuwe prodcuctgroep op te zetten. Het bedrijf zegt al samen te werken met onder meer HTC, Intel, AMD, Dell, Qualcomm, Acer en ASUS. 

Update

Microsoft heeft woensdag zijn eerste grote update uitgebracht voor de HoloLens. Met de nieuwe update kunnen er onder meer meerdere apps tegelijkertijd worden gedraaid en 3d-modellen worden geroteerd.

Ook zijn er nieuwe stemcommando's toegevoegd, zodat een hologram bijvoorbeeld groter kan worden gemaakt door dat te zeggen. 

Video: HoloLens van Microsoft krijgt nieuwe mogelijkheden

Lees meer over:
Tip de redactie