Jawbone ontkent de geruchten dat het zou stoppen met het maken van fitnesstrackers.

Jawbone ontkent dat het zou stoppen met het maken van fitnesstrackers voor consumenten. Dat meldt het het bedrijf in een verklaring aan Engadget.

Eind vorige week ging het gerucht dat Jawbone zijn speakerdivisie te koop zou hebben gezet, en het zou stoppen met het produceren van fitnesstrackers zoals de Jawbone UP. Het bedrijf zou zich volgens die geruchten gaan richten op medische wearables.

"Speculatie dat Jawbone de markt voor wearables verlaat of failliet gaat is volledig onjuist", stelt het bedrijf nu. "Jawbone blijft zich volledig toeleggen op het innoveren en bouwen van wearables."

"We beheren onze voorraad op basis van interne bedrijfsprocessen en strategische doelstellingen. Deze situatie is niet anders en we zullen al onze producten blijven ondersteunen", aldus het bedrijf.

Volgens marktonderzoeker IDC doet Jawbone het niet goed op de markt voor wearables. Die wordt gedomineerd door Fitbit en Apple op de eerste en tweede plaats. Xiaomi, Garmin en Samsung maken volgens ICD de top vijf af, waar Jawbone buiten valt. Jawbone had eind 2015 nog een ontslagronde, waarbij 15 procent van de banen kwam te vervallen.