Technologiebedrijf Jawbone zou zijn speakerdivisie te koop hebben gezet, en zou zich voortaan enkel willen richten op medische wearables.

Dat vertellen meerdere anonieme bronnen aan Fortune. Door het speakergedeelte te verkopen, zou Jawbone zich alleen nog gaan richten op medische wearables. Daarmee zou ook fitnessarmband UP verdwijnen, Jawbone zou al zijn resterende voorraad al een derde partij hebben verkocht en de productie hebben stopgzet, meldt TechInsider.

Jawbone weigert om op de geruchten te reageren. Volgens één bron het bedrijf op dit moment in gesprek met distributeurs, om de luidsprekers uit de winkels te halen.

Jawbone verkeert zich al enige tijd in zwaar weer. In november 2015 moest het bedrijf 60 mensen ontslaan, wat neerkomt op 15 procent van het personeel. Het bedrijf wordt tijdens nieuwe investeringsrondes steeds lager gewaardeerd.

Het wearablebedrijf beschuldigde concurrent Fitbit meermaals van diefstal, wat ook een aantal keer tot rechtszaken heeft geleid. Volgens Jawbone heeft de concurrent voormalig medewerkers van het bedrijf aangenomen, zodat zij bestanden met geheime bedrijfsdata konden lekken.