Verschillende systemen die de Amerikaanse overheid nu nog gebruikt, stammen uit de jaren zeventig. Onder meer de afdeling die gaat over de kernwapens gebruikt zelfs nog floppydisks.

De Amerikaanse overheid geeft ruim 61 miljard dollar uit om de "erfstuksystemen", zoals ze schertsend genoemd worden, te onderhouden. In een rapport dat de Amerikaanse overheid maakte, staat dat dat ruim drie keer zo veel is als wordt uitgegeven aan moderne IT-systemen.

De systemen van het ministerie van Defensie die gaan over de intercontinentale kernwapens, de bommenwerpers die kernwapens kunnen gebruiken en de tankvliegtuigen draaien nog "op een IBM-serie 1-computer - een computer uit de jaren zeventig - die floppydisks gebruikt."

Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat "het systeem nog gebruikt wordt, omdat het kort gezegd nog steeds werkt".

Er wordt wel gewerkt aan modernisering van het systeem. "De floppy-computers worden tegen het eind van 2017 vervangen door veilige, digitale apparaten", aldus de woordvoerder tegen de BBC.