Apple zou onderzoek doen naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's. Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan een eigen auto.

Apple zou navraag doen bij huidige makers van laadmogelijkheden voor elektrische auto's, meldt Reuters op basis van een anonieme bron.

Apple zou de bedrijven vragen naar hun onderliggende technologie. Het zou daarbij niet geïnteresseerd zijn in laadmogelijkheden voor zijn werknemers, want dat biedt Apple al aan.

De ontwikkelaars van laadmogelijkheden zouden terughoudend zijn met het delen van hun technologie, bang dat ze te maken hebben met een potentiële rivaal.

Genoeg laadstations

Het is nog niet duidelijk of Apple een open laadmethode wil ontwikkelen, of een eigen technologie zoals Tesla met zijn Superchargers, die enkel met Tesla-auto's werken.

Op basis van recent veranderde LinkedIn-profielen schrijft Reuters daarnaast dat Apple onlangs zeker vier specialisten op het gebied van laadtechnieken heeft aangenomen. Eerder deze maand werd al duidelijk dat een voormalig Google-expert in oplaadtechnieken nu bij Apple werkt.

De vraag naar veel en snelle oplaadstations is cruciaal voor een groeiende markt van elektrische auto's, maar fabrikanten worstelen met een terughoudende opkomst van laadstations. Bedrijven en overheden zijn niet happig bij het plaatsen van laadstations wegens een gebrek aan elektrische auto's, consumenten wachten af tot er meer laadstations zijn.