Smartwatchfabrikant Pebble heeft drie nieuwe wearables aangekondigd. Het gaat om twee opvolgers van oudere modellen en een nieuw horloge voor hardlopers.

De Pebble 2 en Pebble Time 2 zijn opvolgers van respectievelijk de Pebble en de Pebble Time. De Pebble 2 is een verbeterde versie van de smartwatch waarmee Pebble furore maakte, en kan onder meer slaap, stappen en hartslag bijhouden.

De Pebble Time 2 is net als de Pebble 2 voorzien van een hartslagmonitor en en een microfoon, maar heeft een hogere schermresolutie en is groter dan zijn voorganger.

Pebble Core

Hardloopwearable Pebble Core is Pebble's eerste niet-smartwatch-apparaat. Het apparaatje ondersteunt muziek streamen via Spotify, is voorzien van een GPS-locator en kan in geval van nood een noodsignaal uitzenden.

Het is in tegenstelling tot Pebble's andere producten geen smartwatch, maar kan in een broek- of jaszak meegedragen worden of aan kleding vastgeklemd worden.

Kickstarter

De eerste Pebble werd vier jaar geleden via crowdfundsite Kickstarter gelanceerd. De smartwatch zou uitgroeien tot het meest succesvolle Kickstarter-project ooit, een prestatie die later door de Pebble Time overtroffen werd. Die laatste is nog altijd het meest gebackte project ooit op de crowdfundsite. Daarom worden ook de drie nieuwe apparaten via Kickstarter gelanceerd.

De Pebble 2 moet 99 dollar (88 euro) kosten, de Pebble Time 2 169 dollar (151 euro) en de Pebble Core krijgt een prijskaartje van 69 dollar (61 dollar). De apparaten moeten vanaf september verzonden worden.