De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google zit er weer op. In Mountain View werden er dit jaar een hoop serieuze dingen aangekondigd, maar het bedrijf liet zich ook weer van zijn grappige kant zien.

Verfrobot

Op het terrein stond dit jaar een grote robot omringd door potten verf. Bezoekers konden op een smartphone een kleur kiezen, waarna de robot zijn kwast in de bijbehorende pot doopt.

Wanneer de smartphone vervolgens door de lucht wordt gezwaaid, doet de robot hetzelfde en wordt er verf op een grote witte kubus gespat, onder begeleiding van een funky muziekje.

Muziek

Er waren genoeg manieren om muziek te maken op Google I/O. Gebruikers konden zelf de DJ uithangen met Android-bestuurde draaitafels, maar er waren ook innovatievere manieren. Zo waren er briefjes waarop tonen uit de toonladder stonden geschreven.

De briefjes konden op willekeurige volgorde op een ronddraaiend rad worden geplakt. Met een camera en tekstherkenning werden de briefjes vervolgens omgezet in muziek.

Voor mensen die liever ronddansen terwijl ze muziek maken was er een stellage opgezet van pillaren, uitgerust met bewegingssensoren. De bewegingen die mensen tussen de pilaren maakten werden omgezet in tonen, met een vrij new-age-achtig scenario als gevolg.

Smiley

Er is tegenwoordig altijd wel een emoji die bij ons humeur past, maar Google nam dat dit jaar op I/O nog een stap verder door een smiley direct te verbinden met een gezicht.

Personen die voor een camera gingen zien werden door middel van gezichtsherkenning gekoppeld aan een emoji, die vervolgens bewoog met de uitdrukkingen van de persoon. Blij gezicht, blije smiley. Sip gezicht, sippe smiley.

Loon en Car

Naast de grappige experimenten op het terrein waren er ook een aantal dingen te bekijken die we normaal niet zo vaak te zien krijgen. Bezoekers van I/O konden onder meer de inmiddels bekende zelfrijdende auto van Google eens van dichtbij bekijken.

Ook Loon, de weerballon van Google uitgerust met een 4G-antenne, was voor een keertje op de grond gezet. Zo was goed te zien hoe groot zo'n ballon daadwerkelijk is.