Armband geeft schok bij laag saldo op bankrekening

Een Britse firma heeft een techniek ontwikkeld die mensen met een gat in hun hand moet helpen hun uitgeefwoede in toom te houden. Dat gebeurt door een armband die elektrische schokken afgeeft te koppelen aan de bankrekening van de gebruiker.

Als het saldo onder een vooraf ingesteld limiet raakt, krijgt de gebruiker een schok. Het systeem is ontworpen door Intelligent Environments, een bedrijf dat zich in digitale transactiesystemen heeft gespecialiseerd.

Het systeem werkt met de armband van Pavlok, die een schok van 255 volt af kan geven en zo'n 200 dollar (ongeveer 178 euro) kost. De armband  moet in samenwerking met banken aangeboden worden.

Gebruikers die in het bezit zijn van de accessoire kunnen dan via hun internetbankierenaccount instellen bij welk saldo ze een schok willen krijgen. Het idee is dat het dan gemakkelijker wordt om geld te besparen. 

Intelligent Environments laat weten dat het systeem ook met de slimme thermostaat Nest werkt. Als het saldo op de bankrekening dan onder een vooraf aangegeven niveau komt, gaat het thermostaat lager om geld te besparen.

Er zijn nog geen banken bekend die de samenwerking met Intelligent Environments zijn aangegaan.

Lees meer over:
Tip de redactie