Google patenteert 'plaklaag' op auto voor botsing met voetgangers

Google heeft een patent gekregen op een speciale plaklaag voor auto's, die voetgangers moet beschermen in het geval van een botsing.

In het octrooi, dat deze week werd toegewezen door het Amerikaanse patentbureau, vergelijkt Google de technologie met dubbelzijdig ducttape of vliegenpapier.

Daarop wordt de voetganger na een botsing vastgeplakt. Als de bestuurder van de auto vervolgens op de rem trapt, wordt de voetganger niet van de motorkap geworpen maar blijft hij aan de auto vastzitten. Dat moet verdere verwondingen voorkomen.

Google zegt de lijmlaag te willen bedekken met een soort eierschaal, die ervoor zorgt dat er normaal gesproken geen objecten blijven plakken aan de motorkap. Alleen bij een ongeval zou de beschermingslaag worden gebroken en komt de plaklaag tevoorschijn.

Een woordvoerder van Google zegt tegen de San Jose Mercury News dat nog niet zeker is of het patent ook in de praktijk zal worden gebracht. "We hebben patenten op een scala van ideeën. Sommige ideeën worden later echte producten en diensten, anderen niet."

Google werkt momenteel aan zelfrijdende auto's, die al worden getest rond zijn hoofdkantoor. De auto's zijn nog niet betrokken geweest bij ernstige ongelukken, maar wel bij enkele botsingen met blikschade.

Lees meer over:
Tip de redactie