Google onthult fysieke spraakassistent Home

Google heeft Google Home onthuld, een spraakbestuurde wifi-speaker die ook fungeert als digitale assistent. 

Het apparaat werd onthuld op Googles jaarlijkse conferentie, Google I/O.

Home is een wit, cilindervormig apparaat en is uitgerust met een speaker en een microfoon. Gebruikers kunnen de onderkant van de speaker aanpassen met verschillende gekleurde stoffen en metalen ringen.

Omdat het product nog in ontwikkeling is zijn er niet veel meer details bekend. Wel is duidelijk dat het apparaat later dit jaar op de markt verschijnt, zonder dat er uitspraken zijn gedaan over een prijs.

Home werkt nieuwe product is spraakgestuurd en fungeert als wifi-speaker. Er kan muziek op worden afgespeeld via diverse muziekstreamingdiensten en video's via Chromecast. Google Home reageert op commando’s.

Assistant

Het appartaat werkt met Google Assistant, Google’s verbeterde spraakassistent die tegelijkertijd is onthuld. De assistent borduurt voort op de spraakbesturing en -herkenning die al in meerdere Google-producten zit ingebouwd. Home begrijpt daarom commando’s of simpele vragen en weet die ook in een context te plaatsen.

Als voorbeeld geeft Google een situatie waarbij de gebruiker vraagt wat er in de bioscoop speelt vanavond, waarna er een overzicht wordt gegeven van de films die die dag spelen. Als de gebruiker kaartjes wil kopen voor een bepaalde film, kan dit direct doorgegeven worden, waarna het apparaat de bestelling plaats en een bijbehorden QR-code levert.

Lees meer over:
Tip de redactie