Frankrijk zet speciale technologie in om te voorkomen dat drones over volle stadions en trainingsvelden vliegen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, dat deze zomer in Frankrijk wordt gehouden.

Ook worden boven alle tien stadions en 24 trainingsvelden no-flyzones ingesteld. "We hebben gemerkt dat er steeds meer drones worden gebruikt in de maatschappij", laat veiligheidschef Ziad Khoury van het toernooi aan Mashable weten.

"Daarom stellen we no-flyzones in boven elk trainingsveld en elk stadion. Daarnaast hebben we voor de meeste stadions en de meeste wedstrijden speciale, innovatieve anti-drone-maatregelen voorbereid", aldus Khoury. "Met die technologie kunnen we de besturing van drones verstoren of zelfs helemaal overnemen."

Het is niet precies duidelijk wat de technologie waar Khoury op doelt precies behelst. Een woordvoerder van het Franse ministerie van Defensie laat weten dat over de precieze maatregelen nog beslist moet worden.

De Franse autoriteiten zijn de afgelopen tijd vaker opgeschrikt door drones die op plekken vliegen waarvan de Fransen dat liever niet hebben. Zo werden er een aantal drones gespot die over kerncentrales, militaire bases en zelfs het presidentiële paleis vlogen.