Hyperloop One, een Amerikaanse startup die zich richt op het ontwikkelen van een supersnel Hyperloop-systeem, onderzoekt de mogelijkheden voor een Hyperloop tussen de Zweedse hoofdstad Stockholm en de Finse hoofdstad Helsinki.

Daarvoor heeft Hyperloop One 80 miljoen dollar aan investeringen opgehaald en werkt het samen met het Finse bedrijf FS Links. De verbinding tussen Stockholm en Helsinki, twee steden die worden gescheiden door een flink stuk van de Oostzee, moet de reistijd van 16 uur per veerboot verkorten naar een half uur.

Hyperloop One werkt daarnaast ook samen met het Zwitserse industriële consortium Cargo Sous Terrain om een volautomatisch transportsysteem tussen de industriële knooppunten in Zwitserland te ontwikkelen. Ook het Nederlandse adviesbureau KPMG werkt daaraan mee, schrijft Forbes.

Het transportbedrijf heeft daarnaast een wedstrijd uitgeschreven waarmee steden en landen een testplek voor de Hyperloop-systemen van Hyperloop One kunnen worden.

Dinsdag kwam naar buiten dat een concurrent van Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies, overstapt op een alternatieve manier van 'zweven'.