Voormalig Apple-baas John Sculley niet onder de indruk van Apple Watch

Voormalig Apple-CEO John Sculley vindt de Apple Watch een mooi product maar ziet het nut van het apparaat nog niet in. 

Volgens Sculley moet Apple er voor zorgen dat de Apple Watch niet meer gebruikt hoeft te worden in combinatie met de iPhone.

"Als je gaat hardlopen wil ik niet zowel mijn iPhone als mijn Apple Watch dragen om mijn stappen te tellen", zegt hij in een interview met The Street. Hij denkt wel dat het een bedrijf hier een oplossing voor vindt: "Apple is goed in dat soort dingen." 

Sculley denkt dat Apple meer moet inzetten op slimme chatassistenten, zoals bijvoorbeeld Facebook M. "We gaan richting een tijd waar chatapps ook fungeren als slimme assistent. Dat zou ook perfect werken op de Apple Watch."

Sculley was tussen 1983 en 1993 CEO van Apple. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het wegsturen van oprichter Steve Jobs. Sculley noemde dat later "een fout". In 2011 was Sculley mede-oprichter van wearable-maker Misfit, dat voornamelijk fitnessgadgets ontwikkelt en in 2015 door horlogemaker Fossil is overgenomen.

De voormalig CEO is niet de eerste hooggeplaatste oud-Apple-medewerker die zich kritisch uitlaat over het horloge. Medeoprichter Steve Wozniak vergeleek de smartwatch eerder al met een "soort Bluetooth-headset" met nog te weinig nuttige functies. 

Lees meer over:
Tip de redactie