Startup MegaBots wil een internationale competitie opzetten waarin mensen in enorme robotpakken tegen elkaar vechten. MegaBots heeft daarvoor een investering van 2,4 miljoen dollar gekregen.

De Amerikaanse startup, in 2014 opgericht, wil in de voetsporen treden van grote internationale sportliga's als de Formule 1 en vechtsportcompetitie UFC, schrijft TechCrunch.

De bedoeling is dat menselijke piloten straks in enorme robotpakken klimmen en tegen elkaar gaan vechten. Hoe dat er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, maar een vroege versie van de MkII-robot van MegaBots kon op hoge snelheid paintballs van anderhalve kilo afvuren.

De eerste wedstrijd is ook al bekend. MegaBots daagde vorig jaar het Japanse Suidobashi Heavy Industries, dat ook robotvechtpakken maakt, uit voor een duel tussen de Verenigde Staten en Japan.

Het prototype van het MkII-pak van MegaBots weegt ruim 6.000 kilogram. De versie die straks het gevecht aangaat is met 7.500 kilo zelfs nog zwaarder. Het Kuratas-pak dat Suidobashi maakt, weegt ruim 4.500 kilo.

Wanneer de competitie van start moet gaan is nog niet duidelijk.

Video: Zo ziet een robotpak eruit

Zo ziet aanval met robotpak eruit
Zo ziet aanval met robotpak eruit