3D-camera laat vrienden in virtual reality met je meekijken

De Eyse is een 3D-camera die gebruikers kunnen dragen, zodat anderen met een virtualrealitybril kunnen meekijken. De makers zijn gestart met een crowdfundcampagne voor de camera.

De makers zamelen geld in op Kickstarter, waar vroege donateurs 349 dollar kunnen betalen om een Eyse te bemachtigen. Latere donateurs moeten 599 dollar betalen. Het project heeft tot 9 juni de tijd om 250.000 dollar in te zamelen.

De camera bevat twee lenzen, die net zo ver als twee menselijke ogen van elkaar zijn verwijderd. Vastgelegde videobeelden worden naar een smartphone-app gestreamd. 

Door de smartphone in een VR-bril zoals Google Cardboard of Gear VR te steken, is het mogelijk om de video in 3D te bekijken. Een speciale stereomicrofoon zorgt ervoor dat geluid ook vanaf de juiste plekken lijkt te komen bij het dragen van de bril. Op deze manier kan een gebruiker ergens 'bij' zijn in virtual reality.

De camera's lijken alleen het beeld aan de voorkant op te nemen, waardoor de VR-kijker niet met zijn of haar hoofd kan draaien om rond te kijken. Dat is bij veel andere VR-video's wel mogelijk, maar deze video's worden met een panoramacamera opgenomen.

Lees meer over:
Tip de redactie