Wetenschappers aan de Amerikaanse Carnegie Mellon University hebben een techniek ontwikkeld waarmee de arm kan worden gebruikt voor het bedienen van een smartwatch.

De werking is vergelijkbaar met die van een touchscreen. Zo kan de gebruiker swipen en dingen aantikken voor interactie met de smartwatch. Een ring aan de wijsvinger geeft de bewegingen door.

De techniek SkinTrack herkent ook de vinger als die boven de arm beweegt, schrijft Wired vrijdag. Zo kan de gebruiker op het scherm zien waar zijn vinger is en waar 'op het scherm' wordt geklikt als hij zijn arm aantikt.

Smartwatches hebben een touchscreen, maar het scherm wordt vaak geblokkeerd door de vinger bij de bediening ervan. SkinTrack moet daarvoor een uitkomst bieden.

Tekenen

Het is ook mogelijk om te tekenen op de arm, waarbij met het aantikken van vingers de kleur van de virtuele stift kan worden veranderd.

De tekeningen kunnen ook als snelkoppeling dienen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een E tekenen om bij e-mail te komen.

De techniek is nog niet te koop of toe te passen op bestaande smartwatches. De onderzoekers hopen het apparaatje kleiner, goedkoper en energiezuiniger te kunnen maken.