De opmerkelijke keukenmachine Flatev voor het maken van tortilla's, heeft binnen enkele dagen al ruim 100.000 dollar opgehaald op crowdfundingsite Kickstarter, terwijl het doel 50.000 dollar was.

De Flatev is een machine die van cupjes met deeg verse tortilla's maakt. Het concept is vergelijkbaar met koffiezetapparaten als de Nespresso en Dolce Gusto, waarvoor de koffie in cupjes wordt geleverd.

Carlos Ruiz bedacht het apparaat, omdat hij op reizen door Canada en Europa het Mexicaanse eten van zijn thuisland miste. Mexicaans eten in de restaurants en supermarkten was volgens hem niet authentiek genoeg.

Moeder

Bij thuiskomst lukte het Ruiz niet om tortilla's te maken zoals zijn moeder dat altijd deed, waardoor hij op het idee kwam van een tortilla-apparaat.

De Flatev, een vrij groot keukenapparaat, is waarschijnlijk vanaf komende zomer beschikbaar. Er zijn cupjes met verschillende soorten deeg en de makers beloven dat daarmee een verse tortilla kan worden gemaakt.

Prijskaartje

Het is niet bekend of het apparaat ook in Europa verkrijgbaar zal zijn. In de Verenigde Staten krijgt de Flatev in ieder geval een prijskaartje van 437 dollar met 48 gratis tortillacupjes. Mensen die het apparaat nu al via Kickstarter kopen krijgen korting op hun aankoop. 

Video: Nespresso voor tortilla's groot succes op Kickstarter