Apple heeft een oud-medewerker van Google aangenomen die is gespecialiseerd in oplaadtechnieken voor elektrische auto's. 

Kurt Alderberger is een van de bedenkers van een oplaadtechniek voor elektische auto's, waarvoor Google recent een patent heeft aangevraagd. Hij heeft nu een baan bij Apple, ontdekte Quartz.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Apple werkt aan een eigen auto. De iPhonemaker heeft recent een designer aangenomen die werkte voor Tesla en Aston Martin. Ook zijn experts uit de auto-industrie in dienst gekomen bij Apple.

Laadtechniek

Alderberger heeft de afgelopen periode gewerkt aan technieken voor energieopslag en het terugdringen van kosten voor het opladen van elektrische auto's.

De technologie waar Google nu een patent voor heeft aangevraagd, zorgt voor een draadloze verbinding tussen oplaadstations en auto's. Zo is te zien hoeveel elektriciteit een station heeft en hoeveel een auto nodig heeft.

Ook zou het apparaat de tarieven van stroom in de gaten houden. Een auto zou bijvoorbeeld 's nachts opladen als de elektriciteit het goedkoopst is, ook als de auto 's avonds al aan de lader wordt gedaan.

Uitbreiding

In de San Francisco Bay Area azen Google en Apple momenteel op grote lappen grond voor het testen van zelfrijdende auto's, meldt de The Wall Street Journal op basis van een vastgoedmakelaar.

Google is volgens de makelaar op zoek naar een gebied van zo'n 37.000 vierkante meter, terwijl Apple op zoek is naar een lap grond van 74.000 vierkante meter.

Vergeleken met autofabrieken is het terrein vrij klein. De autofabriek van Tesla in Fremont is bijvoorbeeld zo'n 492.000 vierkante meter. Ook de traditionele automakers BMW, Mercedes en Ford zouden op zoek zijn naar nieuwe grond.