Time Magazine heeft de Apple iPhone uitgeroepen tot meest invloedrijke gadget ooit.

"Smartphones bestonden al jaren, maar geen enkele was zo mooi en toegankelijk als de iPhone", aldus Time over de introductie van het toestel in 2007. 

Volgens het magazine zit de kracht van het toestel vooral in de appwinkel, waardoor ook de mobiele app een succes werd en "de manier waarop men communiceert, speelt, winkelt en werkt voor altijd werd veranderd".

Top 5

In de lijst van Time staan in totaal vijftig gadgets. Op de tweede plaats staat de Sony Trinitron, de kleurentelevisie waarvan er sinds 1968 100 miljoen werden verkocht. 

Opvallend genoeg staat Apple ook op de derde plek, met de Macintosh-computer die het bedrijf in 1984 introduceerde. Ook Sony staat tweemaal in de top 5, met de Sony Walkman op de vierde plek. Op plek 5 staat de IBM Model 5150 uit 1981, een van de eerste pc's. 

In de lijst van Time staan ook Nederlandse bedrijven; de N1500-videocrecorder van Philips op plaats 12 en het gps-systeem van Tomtom op plek 22. 

Magic Wand

Opvallend in de lijst is ook de Magic Wand van Hitachi, ontwikkeld in het einde van de jaren zestig. Hoewel de Japanse fabrikant het apparaat origineel bedoeld had als nekmassageapparaat, wordt het apparaat volgens de televisieserie Sex in the City vaker gebruikt als sexspeeltje.

Een paar jaar na de bewuste aflevering verwijderde Hitachi zijn merknaam van het populaire apparaat.