Seks in auto's zou vaker gaan plaatsvinden zodra we zelfrijdende auto's hebben. Dat kan tot ongelukken in het verkeer leiden.

Daar waarschuwt Canadian Automated Vehicles Center of Excellence-medeoprichter Barrie Kirk voor in de Toronto Sun. Het Canadese bedrijf biedt consultancy voor zelfrijdende automakers.

"Ik voorspel dat zodra de computers ons rondrijden, dat er veel meer seks in auto's zal plaatsvinden", aldus Kirk. 

Dat is volgens de expert slecht nieuws. Vooral tijdens de vroege jaren zullen mensen af en toe nog moeten ingrijpen in zelfrijdende auto's. Dat zou lastiger zijn als de passagiers seks hebben. 

Canada denkt op dit moment na over wetgeving voor zelfrijdende auto's, waarbij seks achter het stuur een zorg is. Passagiers zouden de mogelijkheden van een zelfrijdend voertuig vaak overschatten, waardoor ze niet genoeg op de weg letten. 

Passagiers in semi-zelfrijdende auto's van Tesla plaatsen af en toe video's waarin ze bijvoorbeeld de krant lezen of tanden poetsen tijdens het rijden. De zelfrijfunctie in deze auto's bevindt zich echter in een testfase. De passagier moet daarom op de weg blijven letten.