Het aandeel Apple is voor de achtste dag op rij in waarde gedaald. Het is voor het eerst sinds 1998 dat de aandelen van Apple zo lang achter elkaar in waarde dalen.

Vorige week bleek dat de Amerikaanse fabrikant van onder meer de iPhone en de iPad voor het eerst in dertien jaar een omzetdaling in de boeken moest zetten. Onder meer de lagere verkoop van iPhones en een lage dollarkoers drukten de resultaten. Het is voor het eerst sinds de introductie van de iPhone in 2007 dat de smartphone minder goed werd verkocht.

Naast last van de lage dollarkoers heeft Apple te kampen met dalende vraag naar iPhones in onder meer China. Het bedrijf bracht onlangs de iPhone SE uit, een vernieuwde versie van de iPhone 5S. De laatste nieuwe iPhone met volledig nieuw design verscheen eind 2014 met de iPhone 6.

Beleggers reageerden teleurgesteld op de cijfers en zagen voldoende aanleiding om aandelen Apple van hand te doen. Zo besloot de activistische aandeelhouder Carl Icahn zijn positie in het bedrijf volledig af te bouwen. Icahn verkocht bijna 46 miljoen aandelen Apple.