De Franse jetski-kampioen en uitvinder Franky Zapata heeft op zijn zwevende hoverboard het afstandsrecord voor het vliegen met een hoverboard verbroken.

Zapata is bekend als oprichter van het bedrijf Flyboard, dat al een paar jaar hoverboards op waterkracht maakt.

Sinds kort heeft het Franse bedrijf ook een hoverhoard met straalmotoren, waarmee Zapata zaterdagochtend het record voor verste hoverboard-vlucht heeft verbroken, meldt The Verge.

Voor de Zuid-Franse kust van Sausset-les-Pins vloog Zapata een afstand van 2.225 meter. Daarmee verbrak hij het vorige Guinness-record voor langste vlucht ruimschoots. Die vlucht van 275,9 meter uit 2015 staat op de naam van een Canadees die twee drones onder zijn voeten bond.

Bekijk een eerdere vlucht van de Flyboard Air:

Flyboard toont prototype van echt zwevend hoverboard
Flyboard toont prototype van echt zwevend hoverboard

De Flyboard Air kan volgens Zapata tien minuten per keer vliegen, een maximale hoogte van drie kilometer bereiken en maximaal 150 kilometer per uur vliegen.

Het hoverboard heeft drie turbo-straalmotoren met 250 paardenkracht per stuk, die lopen op kerosine die door de piloot in een tank op zijn rug gedragen wordt. 

De Flyboard Air maakte twee maanden geleden pas zijn eerste vlucht. Het huidige model is volgens Zapata moeilijk te besturen, maar het bedrijf werkkt aan een simpelere consumentenversie.