Het Britse vliegtuig dat eerder deze maand tijdens de landing een rondvliegend object raakte, botste niet op een drone, zoals eerder wel werd gedacht. 

Vorige week speculeerde de Britse transportminister Robert Goodwill al dat het ook mogelijk om een rondvliegende plastic tas zou kunnen gaan. Nu bevestigt de Britse onderminister van Transport, Patrick McLoughlin, dat de Britse autoriteiten niet meer van een drone-incident uitgaan, meldt AP.

"Op basis van onze eerste onderzoeken was er niet genoeg informatie over het object om het onderzoek voort te zetten", aldus een verklaring van de Britse autoriteiten. 

De Britse regering reageerde op het incident door strengere regels te beloven met betrekking tot het gebruik van drones rondom vliegvelden. 

In Nederland vloog deze maand wel echt een drone bijna tegen drie vliegtuigen bij luchthaven Schiphol. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu gaat daarom overleggen met dronefabrikanten om te kijken of de drones technische beperkingen kunnen worden opgelegd.