De Chinese startup Zero Zero Robotics heeft een drone ontwikkeld die de gebruiker automatisch volgt en foto's maakt. 

Het apparaatje, Hover Camera gedoopt, vliegt met vier propellors en is voorzien van kunstmatige intelligentie om het volgen mogelijk te maken.

De drone is gemaakt van licht carbon en is voorzien van een rooster om de vleugeltjes. Daardoor kan het apparaat ook opgevouwen worden, meldt CNet.

De Hover Camera is verder voorzien van een Snapdragon 801-processor, dezelfde als die in telefoons als de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5 zit. Met die processor worden de kunstmatige intelligentie en de computerogen waarmee de drone gezichten en lichamen waarneemt, aangedreven.

Video: Selfiedrone vliegt automatisch achter eigenaar aan

Selfiedrone vliegt automatisch achter eigenaar aan
Selfiedrone vliegt automatisch achter eigenaar aan

App

De drone kan een hoogte van zo'n 5 meter bereiken en kan ook worden bestuurd met de bijbehorende iOS- of Android-app.

De camera is voorzien van 12 megapixels en een stabilisator, zodat foto's zo min mogelijk bewogen worden. Met de camera kan ook video tot een resolutie van 4K opgenomen worden. Het grootste minpunt lijkt de batterijduur te zijn. Die is slechts 7 minuten per oplaadbeurt.

Feestdagen

De Hover Camera moet later dit jaar op de markt komen. Zero Zero Robotics hoopt de eerste exemplaren voor de feestdagen te kunnen verschepen. De drone zal zo'n 600 dollar (530 euro) kosten.