Tesla's Autopilot-functie verlaagt volgens Tesla-CEO Elon Musk de kans op auto-ongelukken met 50 procent. 

Dat zei Musk in een gesprek met de Noorse minister van Transport en Communicatie, aldus Electrek. Musk heeft het hier over de eerste versie van Tesla's Autopilot-functie, waarmee auto's bijvoorbeeld automatisch van baan kunnen wisselen. 

"We kunnen het gemiddelde aantal kilometers zien dat wordt gereden voordat de airbag wordt ingeschakeld. Zelfs met deze vroege versie van onze technologie, is dit twee keer zo goed als dan wanneer een mens aan het stuur zit."

Musk hoopt dat deze statistieken helpen bij het gerust stellen van wetgevers en automobilisten over zelfrijdende auto's. "Het is belangrijk dat we met een grote hoeveelheid data en miljarden gereden kilometers kunnen zeggen dat het veiligheidsniveau definitief hoger ligt bij zelfrijdende auto's dan bij normale auto's".

Eerder deze maand maakte Musk bekend dat Tesla-eigenaren inmiddels zo'n 75 miljoen kilometer aan data hebben geleverd aan het bedrijf. 

Tesla denkt de tweede, volledig autonome versie van Autopilot binnen twee jaar te kunnen uitbrengen. Of die auto's dan ook in gebruik kunnen worden genomen hangt af van de regel- en wetgeving.