Slimme eenhoorn Tootz is een notificatie-gadget die gekleurde 'regenboogscheten' laat als er positieve berichten op sociale media binnen komen.

Tootz is een gadget die gebruikmaakt van de Intel Internet of Things-chip. De eenhoorn filtert met die chip het goede nieuws uit verbonden Twitter-, Facebook-, Twitch-, en Gmail-accounts.

Eenhoorn laat gekleurde scheten bij belangrijke notificaties
Eenhoorn laat gekleurde scheten bij belangrijke notificaties

​Bij goed nieuws laat de eenhoorn een regenboogscheet; een walmpje waterdamp dat door verschillende lampjes wordt gekleurd.

Dankzij het ingebouwde filter laat Tootz enkel zo'n scheet in geval van goed nieuws, bijvoorbeeld wanneer vrienden online komen of favoriete contacten een bericht sturen. Slecht nieuws wordt door de slimme eenhoorn genegeerd.

Tootz heeft een ingebouwde batterij, zodat de eenhoorn overal mee naartoe kan. Tootz kan met usb worden opgeladen.

Meer diensten

In de toekomst moet Tootz met meer internetdiensten te gebruiken zijn. De ontwikkelaars zamelen via crowdfundingplatform Indiegogo geld in voor de eenhoorn.

De slimme eenhoorn is verkrijgbaar vanaf 69 dollar, met paarse of blauwe manen en staart en een zilveren eenhoorn. Een versie met gouden hoorn kost 114 dollar.

Tootz wordt vanaf oktober 2016 geleverd. De makers hebben nog een maand de tijd om het streefbedrag van negenduizend dollar in te zamelen, 20 procent is al binnen.