GoPro werkt samen met ontwikkelaars aan nieuwe manieren om actiecamera's te gebruiken. Zo moet het in de toekomst mogelijk zijn om een GoPro gemakkelijk te gebruiken op bijvoorbeeld speelgoed, auto's of vliegtuigen.

De camerafabrikant heeft donderdag een ontwikkelaarsprogramma onthuld. Op die manier wil het bedrijf meer samenwerking zoeken met andere bedrijven.

In een eerste video over het ontwikkelaarsprogramma laat GoPro mogelijke toepassingen zien. Zo kan een camera op speelgoed worden gemonteerd om bijzondere momenten van kinderen vast te leggen.

Route

Ook moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een afgelegde route in de video vast te leggen of bijvoorbeeld statistieken te weergeven bij extreme sporten. Daarbij valt te denken aan snelheid of hoogteverschil.

GoPro gaat ook dieper in op de mogelijkheden met Periscope. Zo moet het mogelijk zijn om live te streamen met een camera. Een handschoen met sensoren moet filmen tijdens sporten makkelijker maken.

Video: GoPro gaat externe apparaten aan camera koppelen

Timecode

De zogenoemde Timecode-accessoire wordt ook kort getoond. Het apparaatje, dat op een GoPro-camera kan worden geklikt, voorziet video's van een tijdcode waarmee montage van de materialen gebruiksvriendelijker wordt.

Wanneer de eerste producten op de markt komen is nog niet duidelijk. Bij sommige producten zullen GoPro en de ontwikkelaars zich waarschijnlijk richten op de zakelijke markt.

GoPro werkt via het programma al samen met onder meer automaker BMW en kinderspeelgoedfabrikant Fisher-Price.