Amazon heeft de Kindle Oasis aangekondigd, een dunne e-reader die dankzij een hoes met ingebouwde batterij meerdere maanden met één lading moet kunnen doen.

De Kindle Oasis komt naast de huidige Kindle, Kindle Paperwhite en Kindle Voyage in de verkoop, en is met een prijs van 294,87 euro het duurste model.

De e-reader is 20 procent lichter dan de andere Kindles, en gemiddeld 30 procent dunner. Dat komt door het afwijkende ontwerp van de Oasis; het apparaat is op zijn dunste punt slechts 3,4 millimeter dik, met een taps toelopende strook van 8,5 millimeter aan de rand, op de achterkant.

​Een bijgeleverde leren schermhoes met ingebouwde batterij kan op de achterkant van de e-reader worden geklikt. Daarmee wordt de batterijduur volgens Amazon verhoogd naar 'maanden', waar die bij andere Kindles in weken wordt gemeten.

Regelbare verlichting

Het 6 inch e-ink-touchscreen is met een pixeldichtheid van 300 ppi gelijk aan dat van de Kindle Paperwhite en Voyage. Wel heeft de Oasis tien led-lampjes verspreid achter het scherm, waar de Voyage het doet met zes en de Paperwhite met vier lampjes. De verlichting wordt volgens Amazon nog beter op de omgeving aangepast.

De bijgeleverde leren laadhoes is er in zwart, bruin en donkerrood, de flap kan achter de Kindle worden gevouwen. In tegenstelling tot de andere Kindles heeft de Oasis naast het touchscreen ook twee bladerknoppen in de marge.

De 3G-versie van de Kindle Oasis kost 349,99 euro.