Het nieuwe bedrijf van de allereerste iPhone-hacker heeft een investering van 3,1 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) gekregen.

Comma.ai werd opgericht door George Hotz en ontwikkelt software voor zelfrijdende auto's. 

Hotz werd na de verschijning van de eerste iPhone bekend toen hij onder het pseudoniem 'geohot' de software wist te kraken. Ook was hij de eerste die de beveiliging van de PlayStation 3 kon doorbreken.

In december werd bekend dat Hotz werkte aan zelfrijdende auto's en zijn eigen Honda al had voorzien van verschillende camera's en sensoren. Met behulp van een zelflerend systeem kan de auto zelfstandig rijden.

Investeerder Chris Dixon van durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz schrijft maandag dat hij in eerste instantie sceptisch was over de beloftes van Hotz. "Hoe kan zo iemand zo'n geavanceerd systeem helemaal zelf bouwen?"

"Nadat ik tijd met George had doorgebracht, veranderde mijn scepsis in enthousiasme", schrijft hij echter. Volgens Dixon kan het systeem van Hotz steeds beter worden, als meer mensen het gebruiken. Met de investering moet Hotz nieuwe mensen kunnen aannemen en zijn technologie op de markt brengen.