Dropcam-oprichter Greg Duffy heeft hard uitgehaald naar Nest-CEO Tony Fadell, die sinds de overname leiding geeft aan het Dropcam-team. 

Nest, zelf onderdeel van Google-moederbedrijf Alphabet, nam Dropcam in 2014 over. Vorige week liet de Nest-CEO zich in de media negatief uit over het Dropcam-personeel, dat niet erg ervaren zou zijn.

Duffy noemt de opmerkingen van Fadell beledigend, en vindt dat hij een zondebok zoekt voor de slechte resultaten van het bedrijf.

"Voordat we werden overgenomen zat Dropcam middenin een recordjaar, had het bedrijf een goedverkopende camera, waren er nieuwe producten onderweg en hadden we de meeste financiering nog op de bank staan", schrijft Duffy, die ook kort aanstipt dat de verkoop van Dropcam aan Nest zijn eigen fout was. 

Volgens Duffy, zelf niet meer werkzaam bij Dropcam, is niet toegestaan om cijfers over de omzet van het bedrijf te publiceren. Desondanks stelt hij dat de cijfers van Nest zelf er niet goed zouden uitzien in vergelijking met de financiën van Dropcam.

Zo'n vijftig medewerkers van Dropcam zijn sinds de overname vertrokken bij het bedrijf. Volgens Duffy komt dat omdat ze binnen het nieuwe bedrijf geen mogelijkheden krijgen om "mooie producten" te maken.