Draadloze hub maakt meerdere koptelefoons tegelijk draadloos

Een draadloze hub voor oordoppen en koptelefoons laat meerdere mensen tegelijkertijd naar dezelfde muziek luisteren, zonder dat daar veel kabels voor nodig zijn.

Het apparaatje genaamd de 'Hub' bestaat uit één basisstation met daarop meerdere draadloze ontvangers. Deze ontvangers kunnen op de geluidspoorten van koptelefoon of oordoppen worden aangesloten. Alle ontvangers krijgen draadloos hetzelfde signaal toegestuurd, waardoor iedereen tegelijk dezelfde muziek te horen krijgt.

Volgens de makers is de Hub hierdoor handig voor bijvoorbeeld mensen die gezamenlijk televisie kijken. Zij krijgen dan allemaal hetzelfde geluid via koptelefoons te horen. Omdat het basisstation aangesloten moet zijn op de geluidsbron, leent het systeem zich niet goed voor bijvoorbeeld muziek onderweg.

De Hub laat gebruikers hun eigen audio-apparatuur aansluiten, waardoor er geen gespecialiseerde koptelefoon vereist is. Met behulp van knoppen op de ontvanger kan muziek worden gepauzeerd. Over de exacte batterijduur is nog niks bekend. De draadloze apparaatjes worden door het basisstation opgeladen.

De makers van het draadloze muzieksysteem zamelen geld in op Kickstarter, waar donateurs bij een betaling van minstens 149 dollar een hub toegestuurd krijgen. Het project moet 100.000 dollar inzamelen om te slagen.

Lees meer over:
Tip de redactie