'Tijdsperceptie heel anders met een virtualrealitybril op'

Oculus-oprichter Palmer Luckey gelooft dat gebruikers die een virtualrealitybril op hun hoofd hebben, het lastig vinden om de tijd in de gaten te houden.

Dat zei de maker van de Oculus Rift op de Game Developers Conference in gesprek met Hilmar Veigar, de maker van een game voor de virtualrealitybril, die later deze maand op de markt komt.

Luckey vertelt volgens The Verge dat hij tijd niet echt waarneemt als hij met een Oculus Rift een game aan het spelen is. "Tijd verloopt anders. Je denkt dat een kwartiertje hebt gespeeld, maar dan zet je de bril af en denk je 'wacht eens even, heb ik net meer dan een uur gespeeld?'. Het is een soort virtualreality-tijd."

Luckey wijt dat aan het feit dat gebruikers met een virtualrealitybril op hun hoofd de normale, visuele indicaties van tijdsverloop missen. "Vaak vertrouwen we op dingen die we zien om het verloop van tijd te beseffen, dat is niet puur een intern iets. Dus als je in een virtuele wereld zit en je mist al die indicaties, dan kan het lastig zijn om in de gaten te houden hoeveel tijd er verstrijkt."

Eerder deze week werd bekend dat de Oculus Rift bij het verschijnen dertig games beschikbaar heeft.

Lees meer over:
Tip de redactie