'Google wil robotbedrijf Boston Dynamics verkopen'

Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil het robotbedrijf Boston Dynamics verkopen.

Op het moment zou Alphabet in gesprek zijn met onder andere Amazon en Toyota over een mogelijke overname, aldus bronnen van Bloomberg. Met de verkoop zou de internetgigant zich minder op robotica gaan richten. 

Er zouden twijfels zijn of Boston Dynamics een commercieel product voor Alphabet kan afleveren. De top van Boston Dynamics zou niet met Google-ingenieurs willen samenwerken om een product voor op de korte termijn uit te brengen.

Niet iedereen binnen Alphabet was blij om met Boston Dynamics geassocieerd te worden. Het PR-team zou bijvoorbeeld zorgen hebben over de uitvindingen van het bedrijf, omdat ze geassocieerd zouden worden met de bouw van mensachtige robots. Boston Dynamics staat namelijk bekend om het maken van dier- en mensachtige machines die een stoot kunnen weerstaan zoals levende wezens dat ook doen.

Eerder dit jaar toonde Boston Dynamics een video van een zeer geavanceerde nieuwe robot.

Andy Rubin

De overname van Boston Dynamics werd in 2013 geleid door Google-topman Andy Rubin, die bekend staat om zijn interesse in robotica. Inmiddels heeft Rubin Google verlaten en werkt hij bij een hardware-incubator. Daar helpt hij technologiebedrijven om te starten.

Lees meer over:
Tip de redactie