Samsung wil nog steeds geen OLED-tv's maken

Samsung blijft voorlopig bij zijn beslissing om geen OLED-televisies te maken. Het bedrijf ziet hier nog geen markt voor.

Dat zegt Park Dong-gun, directeur van Samsung Display, in gesprek met de Korea Herald.

"We denken niet er genoeg potentie is voor grotere OLED, ook al krijgt het veel aandacht", aldus Park. "We hebben geen bevestigde plannen voor productie maar gaan door met onderzoek."

Samsungs voornaamste concurrent LG zet de laatste jaren juist fors in op OLED-tv's. Die toestellen bieden een uitstekende beeldkwaliteit, maar zijn duur om te produceren en hebben dan ook een zeer hoge verkoopprijs. Een full hd-model van 55 inch gaat voor zo'n 2.000 euro over de toonbank.

LG denkt dit jaar bijna een miljoen OLED-tv's te zullen verkopen. Dat is nog steeds een erg klein deel van de totale tv-markt.

Samsung gebruikt al wel jarenlang OLED-schermen in zijn smartphones. Ook de nieuwe Galaxy S7 en S7 Edge zijn voorzien van zo'n display. Op de smartphonemarkt maken zowel Samsung als LG zich op voor een uitbreiding van de productiecapaciteiten, omdat ook andere smartphonemakers hun OLED-schermen willen gebruiken.

Lees meer over:
Tip de redactie