Slowakije overweegt Hyperloop-verbindingen met Oostenrijk en Hongarije

De Slowaakse regering overweegt een Hyperloop-treinstation in het land. De supersnelle trein zou een verbinding kunnen leggen met Oostenrijk en Hongarije. 

De startup Hyperloop Transportation Technologies heeft een overeenkomst bereikt met de regering van Slowakije, aldus The Verge.

Dit techbedrijf zal samen met de regering en twee andere Amerikaanse startups de mogelijkheden van een Hyperloop onderzoeken. Of deze er ook definitief komt is nog onduidelijk.

De Hyperloop in Slowakije zou mogelijk een verbinding leggen naar de Oostenrijkse stad Wenen. De trein zou vanuit Slowakije deze stad binnen acht minuten bereiken. Een verbinding met Budapest in Hongarije is ook een optie. 

Wedstrijd

De Hyperloop kan met 1.200 kilometer per uur reizen, waardoor de snelle trein andere Europese steden binnen enkele minuten kan bereiken. De trein bevindt zich in een speciale vacuümbuis, waarin bijna geen weerstand is.

Op het moment is de Hyperloop nog niet beschikbaar. Het is nog enkel een idee, dat meerdere techbedrijven in een wedstrijd werkelijkheid proberen te maken. Deze wedstrijd wordt georgaiseerd door SpaceX-baas Elon Musk.

Lees meer over:
Tip de redactie