Webwinkel Amazon gaat versleuteling weer ondersteunen in Fire OS, het besturingssysteem dat geïnstalleerd staat op Kindle Fire-tablets.

De optie om te versleutelen wordt dit voorjaar in een update weer toegevoegd, aldus een woordvoerder van Amazon tegenover Reuters

Amazon had de optie om tablets te versleutelen eerder uit de software verwijderdVolgens het bedrijf was het een functionaliteit die niet vaak werd gebruikt.

Versleuteling zorgt ervoor dat buitenstaanders moeilijker toegang kunnen krijgen tot opgeslagen data. Gegevens worden pas leesbaar als de juiste code op het apparaat is ingevoerd.

Het verdwijnen van versleuteling leidde tot veel kritiek, omdat de Amazon-tablets hierdoor minder goed beveiligd zijn. 

FBI

Het verwijderen van versleuteling werd ontdekt terwijl Apple en FBI over een vergelijkbaar onderwerp discussiëren. De FBI wil dat Apple een manier biedt om de telefoon van een terrorist te hacken, om te helpen bij een onderzoek. De telefoon is versleuteld, waardoor FBI-onderzoekers er niet in komen.

Apple vreest dat dit leidt tot een precedent, waardoor de overheid sneller verzoeken doet om apparaten te hacken. Met behulp van versleuteling wil het techbedrijf apparaten beter beveiligen tegen onrechtmatige spionage. Veel grote techbedrijven scharen zich achter het standpunt van Apple, waaronder Twitter, Facebook en Google.