Een Brits bedrijf heeft een bazooka ontwikkeld die drones met netten uit de lucht kan halen en aan een kleine parachute laat landen.

De SkyWall 100-bazooka van het Britse OpenWorks Engineering schiet met een gascompressor projectielen af waar een net in zit. Het apparaat werkt tot op een afstand van honderd meter.

Op de bazooka zit een lasergeleider waarmee het apparaat op de drone kan richten. Wanneer de bazooka een 'lock' heeft, kan het projectiel worden afgevuurd.

Het projectiel opent vervolgens op het juiste moment om een net over de drone te werpen. Er kan gekozen worden voor netten met of zonder parachute. De parachute moet ervoor zorgen dat de drone niet kapotvalt.

Stoorzender

Ook zou de bazooka gebruikt kunnen worden om een projectiel met stoorzender op een drone af te vuren. Zo zou de communicatie met de bestuurder worden verstoord en valt de drone ook uit de lucht. Die stoorzender wordt echter niet door het bedrijf gedemonstreerd.

De SkyWall 100 weegt 10 kilo en zou een makkelijke en goedkope manier zijn om ongewenste drones te bestrijden. Overheden en bedrijven proberen drones al op verschillende manieren te weren, onder meer met speciale onderscheppingsdrones.

De Nederlandse politie zei eerder dit jaar de inzet van roofvogels te overwegen om drones tegen te gaan. OpenWorks wil zijn anti-dronebazooka nog dit jaar gaan leveren, de prijs is nog niet bekend.

Speciale bazooka schiet drones uit de lucht
Speciale bazooka schiet drones uit de lucht