Sony gaat conceptversies van producten tonen aan consumenten. Met het nieuwe programma Future Lab wil het bedrijf gadgets die nog in ontwikkeling zijn tentoonstellen.

Een van de eerste gadgets die het bedrijf wil tonen is de N, schrijft TechCrunch vrijdag. Uit een video is op te maken dat het om een wearable gaat die om de nek wordt gedragen.

De N wordt komende week onthuld op het festival SXSW in de Verenigde Staten. Wat het apparaat kan is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het op stemcommando's werkt en audio kan overdragen.

Video: Sony kondigt onthulling conceptproduct N aan

Sony kondigt onthulling conceptproduct N aan
Sony kondigt onthulling conceptproduct N aan

Feedback

Sony zou met het tonen van conceptproducten vooral hopen op feedback van potentiële gebruikers. Zo kan het product nog worden verbeterd of het hele project worden afgeblazen.

Het bedrijf begon vorig jaar zomer met een soortgelijk programma in Japan, waarbij mensen geld kunnen doneren. Als er genoeg geld werd binnengehaald op het platform First Flight, werd het product op de markt gebracht.

Sony heeft in totaal vijf gadgets op het platform gezet. Het is niet duidelijk of crowdfunding ook onderdeel is van Future Lab.

Veel techbedrijven willen liever niet dat conceptproducten worden gezien door consumenten. Ze houden liever geheim waar ze aan werken, omdat andere bedrijven technieken dan mogelijk kopieëren.